Senni Salminen on kolmiloikan SE-nainen. Hän on kertonut avoimesti julkisesti olevansa homoseksuaali. Nainen on nyt kertonut enemmän kasvuprosessistaan asian suhteen.

Salminen avasi menneisyyttään uutuuskirjassa Rakkaudesta lajiin – Urheilevat sateenkaarinuoret lähikuvassa (Like 2022).

Salminen kertoo kirjassa, että asiaan liittyvät ongelmat aiheuttivat hänelle myös masennusta. Hän otti esille yhden valmentajan näkökannan.

– Yksi entisistä valmentajistani oletti minun olevan hetero ja ajatteli, että minun pitäisi olla tosi naisellinen. Hän esimerkiksi kysyi, miksen laittaudu enemmän ja laita kilpailuihin hienoja kynsiä, hiuksia ja meikkejä. Olin järkyttynyt. En olisi voinut koskaan kuvitella kertovani suuntautumisestani hänelle, koska hän teki minusta niin vahvan hetero-oletuksen, paljasti Salminen teoksessa.

Salminen ei koskaan kertonut asiasta kyseiselle valmentajalle. Seuraava valmentajalle hän paljasti oman seksuaalisen suuntautumisensa pitkän harkinnan jälkeen.

– Nyt huomaan, että kun olen puhunut asioista avoimesti, olen kehittynyt myös urheilijana. Sillä on varmasti ollut aika iso vaikutus minuun, koska tulokseni ovat parantuneet, avasi Salminen kirjassa