Suomen Olympiakomitean kevätkokous järjestettiin maanantaina 31. toukokuuta Helsingissä. Siellä tehdyt päätökset ja linjaukset eivät vakuuttaneet kaikkia.

Kokouksessa oli muun muassa luottamusäänestys puheenjohtajistolle. Se sai selvän tuen suljetussa lippuäänestyksessä: 72 ääntä luottamuksen puolesta, 22 vastaan ja 7 äänesti tyhjää. Puheenjohtaja Jan Vapaavuori ja kumppanit saavat siis jatkaa.

Olympiakomitea on ollut myrskyn silmässä muun muassa Mika Lehtimäen tapauksen vuoksi. Olympiakomitea oli tilannut tapauksesta selvityksen. Kokouksessa kuultiin selvityksen yhteenveto BDO:n edustajan esittelemänä.

– Suhtaudumme BDO:n raportin suosituksiin vakavasti ja toteutamme ne perusteellisesti. Ilmenneitä puutteita on osin jo korjattu ja jäljellä olevien puutteiden osalta Olympiakomiteassa ryhdytään välittömiin toimiin. Etenemisestä raportoidaan jäsenistölle yhteisissä tapaamisissamme ja laajemmin syysvuosikokouksessa, kommentoi Vapaavuori Olympiakomitean tiedotteella.

Urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuori ei ollut ilmeisesti kovin vaikuttunut näkemästään. Hän kommentoi asiaa seuraavana päivänä Twitterissä.

– Suomalainen, kansalaisten rahoista palkkansa saava urheilujärjestöjohto on kokoontunut. He olivat yhdessä sitä mieltä, että virheitä on tapahtunut ja moni heistä on toiminut ihan päin vittua jo pitkään. He olivat yhdessä myös sitä mieltä, että he voivat jatkaa yhdessä eteenpäin, paalutti Valavuori.

Aleksi Valavuori

@Valavuori
Suomalainen, kansalaisten rahoista palkkansa saava urheilujärjestöjohto on kokoontunut. He olivat yhdessä sitä mieltä, että virheitä on tapahtunut ja moni heistä on toiminut ihan päin vittua jo pitkään. He olivat yhdessä myös sitä mieltä, että he voivat jatkaa yhdessä eteenpäin.