Painonnostaja Anni Vuohijoki käsittelee elämää ja maailmaa laajasti sosiaalisen median päivityksissään. Hän on tällä kertaa kirjoittanut päivityksiä, joissa käsitellään muun muassa naisten asemaa ja anteeksipyyntöä.

Asiasta on puhuttu paljon viime aikoina Suomessa. Vuohijoki ei kuitenkaan ottanut suoraa kantaa mihinkään tiettyyn tapaukseen.

– Oon tässä miettinyt, et luuleeko ihmiset, et vaan ne asiat, jotka on laittomia, loukkaa toisia ja jättää traumoja? Onko oikeus ainoa paikka, joka selvittää onko syytä pyytää anteeksi? Onko meidän ainoat arvot, joiden mukaan elämme arvoja, jotka lukee laeissa.

– Auktoriteettiasema on vaarallinen. Kun se yhdistetään haluun hallita ja alistaa, on vaikea edes saada selvitettyä toiselle, mikä on oikein ja mikä väärin. Empatiakyky on kadotettu. Nykytrendi on, että ihan sama miten paskalta muista tuntuu, en oo tehnyt mitään laitonta, jatkoi Vuohijoki.

Vuohijoen mielestä naisten asema on varsin kestämätön.

– Toivottavasti kusipäisyys kriminalisoidaan ja rakenteellisesta naisten esineellistämisestä, alistamisesta ja slut-shamingstä päästään eroon. Tässä maassa vaan tuntuu olevan trendi, että syy on aina naisten. On kyse sitten lamasta, rahasta, bensaverosta. Ja kaikki naiset on aina tavalla ja toisella halpoja. Tai tyhmiä.

– Ps. Ei oo niin saatanan vaikeaa pyytää anteeksi, jos loukkaa tahtomattaan. Jos olet oikeasti hyvä ihminen, eikö sovittelu ja asioista sopiminen kiinnosta? Mutta onhan se vaikeaa. Ilman empatiakykyä kun ei kiinnosta kun oma napa ja maailma.