Painonnostaja Anni Vuohijoki on kommentoinut Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen haastattelussa, mitä tapahtui Pekingin olympialaisten kuuluisassa korttiringissä. Olympiakomitean edustajana paikalla ollutta Vuohijokea epäiltiin myöhemmin epäasiallisesti käytöksestä. Suomen urheilun eettinen keskus SUEK lopetti lopulta tutkinnan, kun tapauksella ei ollut asianomistajia.

Vuohijoki kertoi menneensä pelaamaan korttia. Häntä pyydettiin mukaan, kun ringistä puuttui yksi pelaaja. Julkisuudessa on kerrottu, että pöydässä oli Leijonien varapelaajia, jotka majoittuivat samassa hotellissa Vuohijoen kanssa.

Vuohijoki myönsi Kuukausiliitteessä, että hänen suustaan tuli roisia tekstiä. Vuohijoki kertoi esimerkkejä siitä, mitä korttiporukassa juteltiin.

– Lopulta hän (Vuohijoki) suostuu kuitenkin antamaan pienen tyylinäytteen. Pöydässä vitsailtiin esimerkiksi huhuista, joiden mukaan olympialaisissa on käynnissä mittavat orgiat. Vitsailtiin myös kondomien jakelusta, sillä hotelleihin oli jaettu varmuusvälineitä — kokoa XL. Joku pelaaja sanoi naureskellen, ettei sellaisille ole muuta käyttöä kuin ilmapallona.

– Vuohijoki muistaa myös sanoneensa, että urheilijoille fiksumpi tapa rentoutumiseen olisi päihteiden sijaan esimerkiksi runkata tai harrastaa seksiä, kerrotaan Kuukausiliitteen jutussa.

Tässä Kuukausiliitteen juttu (tilaajille)