Olympiakomitean kevätkokous järjestettiin tiistaina. Pöydällä oli myös suomalaisittain ilahduttavia uutisia, sillä Iivo Niskasen upeaa olympiauraa kunnioitettiin.

Niskanen nappasi Pekingin olympialaisista kultaa, hopeaa ja pronssia. Hän nousi samalla harvinaiseen suomalaiseen kerhoon: Niskasella on nyt kolme olympiakultaa.

– Olympiakomitean kevätkokousevätkokous myönsi Olympiakomitean suuren ansiomerkin hiihtäjä Iivo Niskaselle. Ansiomerkkisääntöjen mukaan suuri ansiomerkki voidaan myöntää urheilijalle, joka on saavuttanut olympialaisissa kolme kultamitalia. Niskasen voitti kultaa vuoden 2014 kisojen parisprintissä Sotshissa, 50 kilometrillä PyeongChangissa 2018 ja 15 kilometrillä Pekingissä 2022.

– Aiemmin suuren ansiomerkin ovat urheilijoista saaneet Lasse Virén, Pertti Karppinen, Marja-Liisa Kirvesniemi, Matti Nykänen ja Samppa Lajunen, kertoi Olympiakomitea tiedotteessaan.

Lajunen voitti kolme olympiakultaa vuonna 2002 Salt Lake Cityssä. Hän on siis edellinen henkilö, joka on saanut vastaavan tunnustuksen.

Jalkapalloilija Katarina Naumanen taas valittiin urheilijaedustajaksi Olympiakomitean hallitukseen kuluvan hallituskauden loppuun saakka. Hän otti itse eronneen Anni Vuohijoen paikan.