Venäjän hiihtotähti Veronika Stepanova on ottanut hampaisiin Norjan median ja erityisesti Emil Iversenin. Nainen on jatkanut samalla linjalla Telegram-kanavallaan.

Stepanova herätti huomiota, kun hän piti melkoisen palopuheen maan presidentin Vladimir Putinin edessä. Stepanova ei voinut ymmärtää saamaansa kritiikkiä.

– Norjan media päätti näyttää minulle punaista korttia. Koska pyysin Venäjän presidenttiä laittamaan nimikirjoituksensa olympiakultamitalini nauhaan. Sitten he toivat suosikkivastustajani Iversenin kommentoimaan asiaa, kirjoitti Stepanova.

Iversen kommentoi Stepanovan ja kumppanien kommentteja. Hän kertoi toivovansa, että sotaa äänekkäästi kannattavat venäläisurheilijat eivät vain tiedä, mitä Ukrainassa oikeasti tapahtuu.

– Jos he tietäisivät mitä oikeasti tapahtuu, ottaisivat he eri näkökulman, uskoi Iversen.

Stepanova ei niellyt Iversenin puheita. Hän laukoi melkoista tekstiä.

– Tiedätkö mikä on ero meidän välillämme, Emil? Luen uutisia, joissa tulkitaan asiaa molempien osapuolten näkökulmasta, ennen kuin muodostan oman mielipiteeni. Sinä vain uskot, mihin media haluaa sinun uskovan, propagoi Stepanova.

Stepanovan kommentit ovat melkoista luettavaa. Venäjän riippumaton media on käytännössä olematon maan rajun sensuurin vuoksi. Median toimintaa rajoitetaan valtavasti valtion toimesta.

Stepanova ja kumppanit pystyvät toki halutessaan löytämään myös vaihtoehtoisia näkökulmia, jos he sellaisia haluavat aktiivisesti etsiä.