Painonnostaja Anni Vuohijoki on kertonut panostavansa jälleen täysillä huippu-urheiluun. Nainen on nyt päivittänyt tilannettaan Instagramissa.

Viimeisen kuukauden aikana jälleen kovasti treenannut on nyt kirjoittanut avoimesti ravinnonsaannistaan ja painostaan. Hän kertoi tehneensä muutoksen aiempaan.

– Olen syönyt aivan liian vähän isoilla harjoitusjaksoilla. Kriittisesti ajatellen kcal ovat olleet 2500 hujakoilla. Usein lähempänä 2000kcal. Varsinkin naisilla niukka energian saanti on yhteydessä rasitusvammoihin (rasitusosteopatiat). Kun olympiakarsinnat kestivät pitkään ja painoa tuli tarkkailla, oli helpompi vaan vähentää syömistä. Siihen rinnalle rankaisukulttuuri ohisyönneistä niin soppa oli valmis⁣.

– Olen nyt kolme viikkoa syönyt 3000-3200kcal väliin. Silti jouduin käymään kolmesti vaa’alla, Kun tänään tein välicheckin 70,2 kg!!!!!!!⁣ päivitteli Vuohijoki

Vaa’an kertoma tarina tuli yllätyksenä EM-pronssimitalistille.

– Olen painanut yli 70 kiloa viimeksi 2015, jolloin näytin juuri siltä, miltä BMI sanoi. Nyt olo ei ole tuntunut mitenkään muhkealta, joten olin äärettömän hämilläni. Samalla se rakkaus omaa kehoa kohtaan muuttui epäuskoksi. Nousevan kehonpainon sietää silloin, kun mukana kasvaa voima. Nyt olen vielä heikkokin (suhteessa minuun), jolloin muuttuva kehonkuva on vaikea hyväksyä. ⁣Tiedän että kyseessä on alkushokki, joka tulee ravinnon ja treenin lisäyksestä. Kyseessä on enemmän nestettä kuin rasvaa. Kuukautiset alkoivat tänään.

Vuohijoen mukaan hän on kuitenkin varsin tyytyväinen tilanteeseen. Palkinto tulee pitkällä aikavälillä.

– Samalla olen hiljaa mielessäni tyytyväinen. Olen vihdoin sisäistänyt niitä ongelmia, jotka ovat olleet nähtävillä, mutta en ole asian eteen tehnyt yhtään mitään. Olen valmis tekemään asioita sen eteen, että kasvan ja kehityn urheilijana. Syy siihen on se, että se tuntuu oikealta valinnalta. Minun ratkaisultani.

Koko päivitys tästä.⁣