Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä Tähtien kisojen naisten kolmiloikan Orimattilassa tuloksella 14,12. Hän loikkasi peräti 3,1 m/s vastatuuleen.

– Se on oikeasti tosi kova hypätä 14,12 kolme metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen, Mäkelä sanoi SUL:n tiedotteella.

– Tavoitteena oli kauden paras ja kun saavuin kentälle, oli tunne, että tänään lähtee. Mutta sitten tuuli harmillisesti kääntyi. Nyt olisi ollut hyvä ja tasainen tuuli, mutta hyppysuuntaa ei voinut enää vaihtaa. Totesin tilanteen ja päätin hypätä hyvän harjoituksen.

Mäkelälle kilpailu oli samalla MM-kilpailujen kenraaliharjoitus. Hän ei kilpaile Oulun rankingkisoissa viikonvaihteessa, vaan uskoo pääsevänsä Eugenen MM-kilpailuihin rankingin kautta.

– Näin päätettiin jo ennen tätä kisaa. Jos rankingissa tulee kymmenen naista ohi, ei voi sanoa kuin, että oho, Mäkelä sanoi.

MM-kilpailuihin Mäkelä on lähdössä luottavaisena.

– Tämä on tätä minun perustekemistäni. Tällaistä hyppään kuin täällä ja sillä MM-kisoissa ollaan finaalissa. Sitten kokeilen, jos finaalissa olisi vihdoin minun päiväni, Mäkelä sanoi.

Lähde: SUL:n tiedote