Topi Raitanen oli seitsemäs Ostravan 3 000 metrin estejuoksussa ajalla 8.24,62. Mies myönsi, ettei ollut tyytyväinen vetoonsa.

– Vähän alakanttiin se meni. Toivoin lähemmäksi 8.20:aa menevää aikaa. Alku tuntui hyvältä, mutta loppuun en vaan löytänyt viimeistä vaihdetta, mutta se tulee tässä viikkojen edetessä. Tärkeintä oli saada juostua ehjä estekisa, Raitanen sanoi SUL:n tiedotteella.

– Näin siksi, että yhtämittaisten vetojen jaksaminen tulee kisojen kautta. Vaikka intervallit menevät harjoituksissa hyvin, se lopullinen jaksaminen tulee vain kisoja juoksemalla. Tavoitteeni on olla parhaimmillani heinä-elokuussa.

Raitasella ei ollut asiaa kärkikamppailuun. Etiopian Lamecha Girma kellotti ajan 7.58,68, joka on maailman tämän vuoden kärkiaika.

– Oli siinä vähän taistelua muutaman ukon kanssa kakkosryhmän hännillä. Vaihdeltiin paikkoja, mutta lopussa ei nyt vaan löytynyt jalkoja, mutta nämä ovat hyviä treenejä, Raitanen näki.

Raitanen oli hienosti kahdeksas Tokion olympialaisten 3 000 metrin esteissä ajalla 8.17,44. Hänen ennätyksensä on 8.16,57.