Venäjän hiihtotähti Veronika Stepanova on vastustanut voimakkaasti ja julkisesti kansainvälisen hiihtoliiton päätöstä sulkea venäläiset hiihtäjät pois kansainvälisistä kisoista. Stepanova on siinä sivussa ilmaissut tukensa presidentti Vladimir Putinin sotatoimille Ukrainassa. Nyt olympiavoittajalla on jälleen uutta kerrottavaa.

Stepanova lähti hiljattain harjoittelemaan Itävallan Ramsauhun. Hän on nyt kertonut kokemuksistaan maassa otsikolla ”Takaisin Neuvostoliittoon – nyt toisin päin?”

– En huomannut muutoksia ihmisten asenteessa minuun Länsi-Euroopassa. Harvat hiihtofanit tulivat ja pyysivät yhteiskuvia. Ei sen enempää. Jotkut halusivat jutella. Ei ollut negatiivisuutta tai poliittisia keskusteluja.

– Kukaan ei kieltäytynyt tapaamasta. Ainoa ero oli, että jotkut länsimaalaiset kollegat pyysivät hienovaraisesti, etten mainitse heidän nimiään paljonpuhuttavissa sosiaalisen median julkaisuissani. Ei kuvia tapaamisistamme. Ihan vain varmuuden vuoksi. He pelkäävät jonkinlaisia seurauksia, joista heillä ei ole itsekään tietoa. Tai joista he eivät halua puhua.

– Minulle kerrottiin, että Neuvostoliitossa oli tapana olla kertomatta keskusteluista ”länsimaalaisten” kanssa. Nyt asia on ilmeisesti kääntynyt päälaelleen? aprikoi Stepanova.

Stepanova jatkoi tutulla linjallaan. Hänen Instagram-julkaisujaan ei nimittäin voi kommentoida. Stepanova ei siis ilmeisesti halua, että hänen näkemyksiään kyseenalaistetaan.