Venäläishiihtäjien paluusta maailmancupin kisoihin ei ole vielä varmuutta. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS ei tehnyt asian suhteen ratkaisuja kevätkongressissaan. Asiasta keskustellaan aktiivisesti Norjassa. Nyt myös Emil Iversen on puhunut aiheesta – ja nostanut esiin myös Iivo Niskasen nimen.

Hiihtomaailmassa on tuomittu melko laajasti Venäjän sotatoimet sekä maan hiihtoliiton puheenjohtajan Jelena Välben retoriikka aiheesta. Joitakin on kuitenkin huolettanut, mitä Venäjän poissaolo tarkoittaisi lajin kannalta.

Iversen myöntää, että tilanne ei ole ihanteellinen.

– Maailmancup ilman venäläisiä on erilainen tuote. Ilman heitä kilpailu on aluksi huonompaa. Tässä tilanteessa ei kuitenkaan ole muuta mahdollisuutta. Saamme joka tapauksessa kovia vääntöjä (kisoissa), avasi Iversen Langrenn-sivustolle.

Iversen eritteli sitten mahdollisia haastajia. Hän uskoi niiden tulevan idästä.

– On joitakin ruotsalaisia, jotka auttavat meitä pistämään pystyyn kunnon show’n. William Poromaa oli hyvä viime kauden lopussa, ja Calle Halfvarsson tekee paluuta vähitellen. Iivo Niskanen on vaikea voittaa perinteisellä. Ja ympärilläni on koko joukkue (Norja) hyviä hiihtäjiä.