Pika-aituri Annimari Kortteen kisakausi on ohi. Vammoista ja sairasteluista kärsinyt Korte on nyt kokenut muutenkin kovia.

Korte kirjoitti keskiviikkona Instagram Storiesissa Raad-koiransa kohtalosta.

– Skipatkaa seuraava tarina, jos olette herkkiä. Eilen sattui onnettomuus Raadille, aloitti Korte.

– Eilen oli yksi kamalimmista päivistä mitä oon kokenut. Mun pieni raukka, avasi Korte.

– Raadin silmä tippui. Raadin silmä aiottiin ensin laittaa paikoilleen, mutta silmälääkärin konsultaation jälkeen todettiin, että silmä on parempi poistaa. Silmän poisto tehtiin inhalaatioanestesiassa. Raad sai operaation aikana suonensisäisesti nestehoitoa, kipulääkkeitä ja verenpainetta nostavaa lääkitystä. Silmää poistettaessa havaittiin, että silmän näköhermo oli mennyt jo poikki eli silmä ei olisi ollut enää pelastettavissa. Silmän poisto sujui ilman komplikaatioita. Silmäluomet on suljettu itsestään sulavin tikein.

– Olisinpa tiennyt etukäteen, että näin voi käydä pienille koirille, joilla on ulkonevat silmät… Raad on pelastettu sekarotuinen koira, mutta näitä sattuu kuulemma useille roduille, joiden silmiä on jalostettu noin, päivitteli Korte.

Korte kertoi hiljattain Instagramissa myös iloisempia koirauutisia.

– Mun uusi perheenjäsen Cairo tuli kotiin tänään, samana päivänä kun piti olla juoksemassa MM-kisoissa It was meant to be! Lumikiisan Paras Cairo on upeasti menestyneiden kilpasiperianhuskien pentu ja toivottavasti päästään myös kilpailemaan viimeistään 2024 alkaen, kirjoitti Korte.