Oliver Helander meni Eugenen MM-kisojen keihäsfinaaliin tuloksella 82,41.

Karsinnan pisimmälle heitti Grenadan Anderson Peters, joka sivalsi 89,91. Intialainen olympiavoittaja Neeraj Chopra oli toinen 88,39 kantaneella heitolla ja Saksan Julian Weber kolmas. Hän heitti 87,28.

Hayward Fieldin heittopaikan alusta ei tuottanut Helanderille ongelmia, vaikka karsinnassa käytössä olivat 9-milliset piikkarin piikit normaalien 12-millisten sijaan.

– Alusta tuntui mielestäni hyvältä. Ei minulla ainakaan ollut ongelmia sen kanssa. Näköjään toimi muillakin ihan hyvin, Helander kommentoi SUL:n tiedotteella.

–  Olisihan se ollut vähän huonoa, jos olisin maailmantilaston nelosena jäänyt karsintaan, Helander tuumi.

Helander vakuutti, että hän on iskussa finaalia ajatellen.

– Kroppa on hyvässä iskussa ja oli pelkästään plussaa, että finaalipaikka tuli ensimmäisellä heitolla. En usko, että karsinta käy kehoon. Pääsin sen verran helpolla.

Chopra ja Peters ovat hurjassa lyönnissä. Helander vakuutti kuitenkin, että myös hän voi ylittää maagisen 90 metrin rajan.

– Jos haluaa voittaa Chopran tai Petersin, pitää heittää yli 90 metriä. Molemmat olivat sen verran vakuuttavia. Uskon, että minullakin on mahdollisuudet siihen, jos kaikki vain osuu kohdilleen. Olen aika lähelle sitä heittänyt, Helander viittasi 90 metriin.

KATSO MYÖS: Yleisurheilun MM-kisojen erikoissivu