Viivi Lehikoinen teki Eugenen MM-kisojen 400 metrin aitojen välierissä uuden Suomen ennätyksen. SE-kellotus on nyt 54,60.

Lehikoinen rikkoi Tuija Helanderin 35 vuotta sitten Roomassa juokseman ennätyksen 0,02 sekunnilla.

– Oli kiva valmistautua välierään, kun eilisen alkuerä oli se pääkilpailu. Jännitin sitä enemmän. Nyt sai juosta aika rennosti ja jalat tuntuivat hyvältä. Sain eilen karstat jaloista, Lehikoinen kertaili SUL:n tiedotteella.

Lehikoinen otti pienen riskin ennen MM-välierään. Hän juoksi alkuerässä 15 askeleen rytmillä neljä ensimmäistä aitaa. Välierään valmentaja Laurent Meuwly esitti, että Lehikoinen juoksisi vain kolme ensimmäistä aitaa 15 askeleen rytmillä.

– Suunnitelman muutos eilisestä oli pieni riski. Olin kuitenkin henkisesti valmistautunut siihen alkuerän rytmiin. Välierässä juoksin kolme aitaväliä 15 askeleella ja sitten 16 askeleen rytmillä seitsemännelle aidalle ja siitä loput 17 askeleella, Lehikoinen sanoi.

– Siinä oli tarkoituksena, että juoksun loppuun riittäisi paukkuja ja aika hyvin pystyin siinä lopussa taistelemaan. Onnistunut juoksu, jatkoi Lehikoinen.

Suomen ennätyksen tekeminen on ollut pitkään Lehikoisen mielessä.

– Minulle oli siisti juttu saada ennätys omiin nimiini, kun olen hallinnut lajia Suomessa jo monta vuotta. Olen haaveillut tästä siitä saakka, kun olen juossut Kalevan kisoissa eli vuodesta 2013. Koko ajan se on käynyt realistisemmaksi, Lehikoinen sanoi.

– Tuija on tsempannut kovasti. Hänkin on halunnut, että ennätys menee jo. Varmasti kilahtaa tänään puhelimeen viesti.

Helander kommentoikin asiaa Instagramissa.

– No nysse men, vihdoin, ja minä en ole enää SE nainen !! Hyvä, Viivi Lehikoinen, kirjoitti aiturilegenda.

KATSO MYÖS: Yleisurheilun MM-kisojen erikoissivu