Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe on ollut perinteisesti kritiikin ulottumattomissa. Kevään aikana on alkanut kuulua soraääniä.

Suunsa on nyt avannut suosittu mediapersoona Dmitri Guberniev. Tämä teki Sport-Ekspress-lehdelle selväksi, että naisen toiminta on ollut kyseenalaista.

Gubernievin mielestä Välbe ei ole reagoinut riittävästi Venäjän hiihtäjien kohtaamiin ongelmiin, jotka johtuvat sanktioista ja maan sulkemisesta kansainvälisistä kisoista.

– On selvää, että hiihtäjillä on nyt mietittävää. Kaudesta tulee vaikeaa. Pääurheilijoilla on normaalit sopimukset, ja kaikki menee heillä hyvin, vaikka (Aleksandr) Bolshunov menettikin sponsorisopimuksia. On kuitenkin tuettava muita… heidän on ruokittava perheensä, ihmisillä on lapsia.

– Jostain syystä Jelena ei halua ajatella tätä. Eikä hän vain halua, vaan hän myöntää, etteivät he löydä rahaa. Hei, tämä on teidän työnne. Liiton puheenjohtajan työ on etsiä sponsoreita.

– Jelena on myös maajoukkueen päävalmentaja. On hienoa saada palkkaa liiton pomona ja urheiluministeriöltä maajoukkueen valmentajana. Samaan aikaan urheilijoiden pitäisi kilpailla mitaleista. He ruokkivat itsensä Venäjän hiihtoliiton puheenjohtajalta tulevalla pyhällä hengellä, irvaili Guberniev.