Lassi Etelätalo nousi Eugenen MM-kisojen keihään finaalin kuudenneksi 82,70 metrin heitolla. Oliver Helander jäi kahdeksanneksi 82,24 metrin kaarella.

Voiton vei Grenadan Anderson Peters tuloksella 90,54. Intian Neeraj Chopra otti MM-hopean tuloksella 88,13 ja tshekki Jakub Vadlejch pronssia heitettyään 88,09.

Helander sai kisassa vain yhden mitatun heiton. Sekään ei näyttänyt aluksi hyvältä.

– Onneksi sain kolmannella jonkinlaisen tuloksen. Olin melko varma, ettei se mene mihinkään, kun näin keihään asennon. Mutta onneksi heitossa oli sen verran tehoja, että se riitti kahdeksan parhaan joukkoon, Helander kommentoi SUL:n tiedotteella.

– Juoksu meni vaikeaksi ja minulla sen pitää kulkea hyvin, muuten heittämisestä tulee vaikeaa, Helander sanoi.

– Väistin myös heitossa jonkun verran vasemmalle. Yleensä, jos keihäs lähtee oikealle, en ole onnistunut hyvin. Nyt tuntui, että kaikki heitot lähtivät vähän oikealle.

Helanderin valmentaja Tero Pitkämäki teki oman arvionsa.

– Oliverilla heitto meni liika yritykseksi. Kaikki verryttelyt ja muu menivät tosi hyvin. Ensimmäisessä heitossa hän varmaan ajatteli, että lataa mitaliheiton ja se meni pahasti läpi. Sen jälkeen heittoa on enää vaikea kääntää, Pitkämäki ruoti SUL:n tiedotteella.

– Oliverin heitoissa trendi jatkui oikeastaan samanlaisena, eli ne menivät tuesta läpi ja vähän ylivauhdilla. Kolmas heitto pelasti sitten paljon.

KATSO MYÖS: Yleisurheilun MM-kisojen erikoissivu