Suomella on Eugenen MM-kisoissa mukana kolme seiväshyppääjänaista. Wilma Murto, Elina Lampela ja Saga Andersson ovat kaikki kulkeneet erilaisen tien Oregoniin.

Murto on Suomen ykkösnimi. Hän oli viime vuonna viides Tokion olympialaisissa ylitettyään 455.

– Tokion kokemus auttaa tosi paljon, koska kaikki oli nyt tuttua, kun siirrytään kauas Suomesta ja on kuumaa. Sain Tokion valmistautumisesta paljon varmuutta tälle kisareissulle, Murto sanoo SUL:n tiedotteella.

Murto oli tyytyväinen Creswellin leirin viimeiseen hyppytreeniin.

– Se oli viimeinen hyppytreeni ennen kisaa. Sain siinä toteutettua niitä teknisiä asioita, joita toivoin, että saisin vietyä läpi. Siitä jäi tosi hyvä fiilis, Murto sanoo.

– Tein siinä muutaman hyvän hypyn, joihin olin tosi tyytyväinen. Samalla tuli ihan vahingossa toteutettua prikulleen samanlainen treeni, kuin ennen Tokion kisoja Sagan valmistavalla leirillä. Sekin kertoo jotakin.

Lampela on kärsinyt nilkkavaivasta alkukauden aikana. Hän on ottanut vähitellen askeleita oikeaan suuntaan.

– Nilkka aiheutti kesällä ongelmia. Nyt MM-kisoihin valmistavalla leirillä alkoi taas pikku hiljaa tuntua, että juoksu kulkee ja tekeminen on sellaista normaalimpaa, Lampela sanoi SUL:n tiedotteella.

Andersson nousi Suomen MM-joukkueeseen siinä ryhmässä, jolle Kansainvälinen yleisurheiluliitto esitti kutsun viime hetkessä, joten valmistautuminen MM-kilpailuihin jäi lyhyeksi. Andersson kommentoi kokemusta SUL:n tiedotteella.

– Olin juna-asemalla menossa Tampereella senioreiden MM-kisoihin töihin, kun olen Aikuisurheiluliitossa (SAUL) harjoittelijana. Katsoin viestin nopeasti läpi ja luin ensiksi, että siinä onniteltiin valinnasta Pohjoismaiseen maaotteluun. Kun luin uudestaan, siinä lukikin Oregon. Aikamoinen yllätys, mutta hyvä sellainen, Andersson kertaili.

KATSO MYÖS: Yleisurheilun MM-kisojen erikoissivu