Makwan Amirkhani hävisi viime lauantaina Jonathan Pearcelle UFC-tapahtumassa Lontoossa. Pearce voitti suomalaisässän toisessa erässä teknisellä tyrmäyksellä.

Viidestä viimeisestä UFC-ottelustaan neljä hävinnyt Amirkhani on nyt avannut ajatuksiaan sosiaalisessa mediassa. Mies kirjoitti Instagramissa pitkän päivityksen.

– Tässä vaiheessa en ota enää kritiikkiä henkilökohtaisesti. On ihmisiä, jotka katsovat ylöspäin, jotkut vihaavat, toiset ovat liian kiireisiä välittääkseen. Välitän ihmisistä, jotka ovat minusta riippuvaisia, sinä kaadut, he kaatuvat, sinä loistat, he loistavat, ja siksi en vain voi lopettaa. Voin asua sillan alla ja hyväksyä sen, mutta kun näen lähimpieni itkevän kauheiden päätösteni takia, se satuttaa minua todella, aloitti Amirkhani.

– Olin kuusivuotias istumassa, kun istuin luokan perällä. Ensimmäisellä luokalla, ja joku koputti oveen. Opettaja sanoi, että Makwan pakkaa tavarasi, sillä menet kotiin. Muistan sen kuin eilisen. Kun tulin kotiin, tiesin heti mitä oli tekeillä, koska kaikki itkivät enkä nähnyt isääni. Siitä hetkestä lähtien minun piti oppia kaikki virheiden kautta. Vain visioni ja unelmani pitivät minut hengissä.

– 25-vuotiaaksi asti minulla oli koko elämäni yhdessä harjoituspussissa. Minne meninkin, varmistin aina, että minulla on harjoitusvarusteet mukana. Kova työ ja kuri toivat minut UFC:hen. Se oli hieno asia, joka tapahtui minulle, mutta samalla se toi ympärilleni paljon negatiivisuutta. En todellakaan halunnut ihmisten ajattelevan, että se on pääsemässä päähäni, joten yritin niin kovasti miellyttää kaikkia. Olin sokea ja halusin uskoa, että kaikki ovat ystäviäni. Yhtäkkiä oli kaikkea, mikä ei kuulunut ammattiurheilijan elämään.

– Toisaalta olen iloinen voidessani omistaa nuo kokemukset, koska todella arvostan elämää eri tavalla. Joidenkin ihmisten täytyy kaatua vain kerran, jotta he voivat oppia. Minä, no, minun täytyy pudota tuhat kertaa, mutta lopulta minä nousen. En kerro julkisuudesta, mikä pidätti minua maassa.

– Tein vain typeriä asioita, ja se on maksanut minulle ottelujen häviämisiä. Ihmiset voivat sanoa mitä haluavat, he voivat provosoida sinua, he voivat ohjata sinua, mutta jos et tee sitä päätöstä päässäsi itse, ei ole väliä kuka sanoo mitä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun olen ollut niin rehellinen kuin voin olla lähimmilleni ja he tietävät, kun olen tosissani jonkun asian suhteen. Tämä ei ole tekosyy, minusta vain tuntuu, että jotkut ihmiset ansaitsevat selityksen. Tämä ei tule olemaan helppoa, mutta olen kuullut, että mikään hankkimisen arvoinen ei ole helppoa. Olen elossa ja tulen takaisin, päätti Amirkhani.

Koko päivitys tästä.