Oliver Helander eteni Eugenen MM-kisojen keihäänheiton finaaliin. Hän heitti karsinnan avausheitollaan karsinnan avausheitollaan 82,41.

Lassi Etelätalo heitti ensimmäisessä karsintaryhmässä 80,02 ja meni finaaliin 12. heittäjänä. Toni Keränen ei finaalin yltänyt. Hän heitti 78,52 ja oli karsinnan 18:s.

– Karsinta meni suunnitelmien mukaan. Kaksi heittoa verryttelyssä 70 metriin ja ensimmäisellä finaaliin, Helander sanoi SUL:n tiedotteella.

Karsinnan pisimmälle heitti mestaruutta puolustava Grensdan Anderson Peters, joka sivalsi 89,91. Intialainen olympiavoittaja Neeraj Chopra oli toinen 88,39 kantaneella heitolla ja Saksan Julian Weber kolmas. Hän heitti 87,28. Helander oli kuudes.

– Tuntui jo etukäteen sen verran hyvältä, että olin aika varma, että menen ekalla finaaliin, Helander kertaili karsinnan jälkeen.

Heittonsa jälkeen Helander kävi keskustelemassa valmentajansa Tero Pitkämäen kanssa. Kaksikko päätti, ettei Helander ei heitä enempää, vaikkei ollut karsintarajaa 83,50 rikkonut.

– Se ei ollut maailman paras heitto, mutta riittävän hyvä. Olin melko varma, että se riittää finaaliin. Mutta olin myös valmis heittämään, jos se on tarpeen, Helander kertoi.

KATSO MYÖS: Yleisurheilun MM-kisojen erikoissivu