Kristiina Mäkelä jäi kauas kauden parhaastaan Lausannen Timanttiliigan kisassa. Upeasti EM-hopeaa Münchenissä voittanut Mäkelä oli seitsemäs vaisulla tuloksella 13,99.

Ero kärkeen oli valtava. Maailmanmestari Yulimar Rojas loikki peräti 15,31 metriä.

– Hyppy ei kulkenut. Huomasin, että jalat eivät ole palautuneet. Ensimmäisissä hypyissä pettivät kaikki loikat. Sitten kisan mittaan alkoi tuntua jalkaterässä, sääressä ja pohkeessa, ja nyt kisan jälkeen vasen reisi on aika tyhjä, Mäkelä kertaili SUL:n tiedotteella.

– Sain kuitenkin tehtyä yhden tsemppihypyn, jolla oltiin Timanttiliigan kilpailussa seitsemäs. Siihen voi olla tyytyväinen.

Miesten keihäskisassa ei nähty myöskään suuria suomalaisia urotekoja. EM-pronssimitalisti Lassi Etelätalo heitti viidenneksi tuloksella 80,17. Kilpailun voitti Neeraj Chopra 89,08 metrin heitolla.

– Kroppa oli vielä väsynyt. Sitä piti herätellä paljon. Sain sen viimeisille kierroksille vähän heräämään. Jos kroppa tuntui sunnuntaina hyvältä, nyt se tuntui omalta, Etelätalo nauratti SUL:n tiedotteella.

Toni Keränen taas oli seitsemäs tuloksella 77,18.

– Kroppa ei herännyt yhtään. Ensimmäiset kierrokset olivat verryttelyheittoja ja sitten kun rupesin kiristämään ruuvia, alkoi paikkoja kiristää. Tuo oli minulta sellainen perustulos. Mieli halusi heittää pidemmälle, mutta kroppa oli eri mieltä ja heitot sen näköisiä, Keränen latasi SUL:n tiedotteella.