Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä avasi hiljattain sanaisen arkkunsa sosiaalisessa mediassa. Mäkelä teki selväksi, että hän ei ollut tyytyväinen itsestään Eugenen MM-kisoissa otettuun kuvaan.

– Miten on mahdollista että kisajärjestäjä antaa asettaa kamerat kuvaamaan kolmiloikan väliloikkaa missä joka urheilija on väkisinkin haarat auki ja linssi tarkentuu vain ja ainoastaan yhteen paikkaa? Ja, valtamedia vielä julkaisee näitä kuvia, avautui Mäkelä Instagramissa.

Asia on herättänyt paljon keskustelua lajipiireissä ja sosiaalisessa mediassa.

Iltalehti kertoo nyt saaneensa kiinni kuvan ottaneen Ezra Shaw’n. Tämä ohjasi lehden eteenpäin toimeksiantajalleen. Kuvatoimisto Getty Imagesin edustaja Jenna Attardi vastasi Iltalehdelle sähköpostin välityksellä.

– Tässä tapauksessa Ezran kuvassa on voimakas pyrkimys kuvata urheilija oman lajinsa ehdottomalla huipulla. Kyseistä kuvakulmaa on käytetty monia vuosia ja se usein tuottaa inspiroivia kuvia, Attardi selitti Iltalehdelle.

Attardi vakuutti toki Iltalehdelle, että he ymmärtävät palautteen ja tulevat harkitsemaan asiaa enemmän seuraavissa yleisurheilutapahtumissa.

Tästä Iltalehden juttu.