Pikajuoksija Lotta Kemppisen kesäkausi on mennyt toistaiseksi täysin penkin alle. 60 metrin SE-nainen on nyt kertonut kuulumisiaan sosiaalisessa mediassa.

Kemppinen ei osallistu Kalevan kisoihin. Hän tähtää kuitenkin EM-kisoihin, joihin hänet on valittu.

– Erittäin turhauttavan ja vaikean kauden jälkeen EM-kilpailut kutsuu, aloitti Kemppinen Instagram-päivityksensä.

– Yhtään kilpailua en ole tällä kaudella juossut, koska vasemman akilleksen lähellä oleva kipu on ollut niin voimakasta, ettei jalalla ole pystynyt ottamaan radalla juoksuaskelia… Tämän vuoksi taukoa pikajuoksusta kertyi kokonaisuudessaan yli 9 viikkoa. Kuvissa jalassa ei näkynyt mitään ja akilles oli jopa harvinaisen siisti, mutta onneksi lopulta löytyi kivun aiheuttaja ja nyt jalka on kivuton.

– Ongelmana oli aponeuroosi –> sidekudoskalvon kireys, joka onneksi saatiin pehmenemään Art Fysion Jami Ahosen johdolla, kiitos siitä. Valitettavasti ”paraneminen” oli erittäin hidasta ja ensimmäiset ratajuoksut pääsin vetämään 25.7. ja ensimmäiset pikajuoksut (kiihdytykset ja piikkarijuoksut) 29.7. Elokuun 1. päivä halusin testata juosta telineistä 100 m (x2), jotta nähtäisiin missä jamassa juoksukunto on. Pitkä juoksutauko näkyy kunnossa, se ei ole sitä, missä oltiin Tenen leirillä, mutta yllättävän hyvin kroppa kuitenkin antoi juosta.

– Olisin mielelläni siis tähän halunnut ottaa kisan, ja yritettiin, josko Kalevan kisoihin olisin päässyt vielä jälki-ilmoittautumaan 100 metrille, mutta se ei ollut enää mahdollista. Nyt siis tilanne on se, etten saa kunnon kilpailua alle ennen EM-kilpailuja, minkä vuoksi kilpailukuntoa hilataan ylös kovilla juoksutreeneillä ja harkkavastuksella, avasi Kemppinen.

Kemppinen voitti viime vuonna 60 metrin EM-hallihopeaa.

Koko päivitys tästä.