Keihäänheittäjä Oliver Helanderin tilanne huolestutti sunnuntaina suomalaisia urheilufaneja. Helanderin urakka Kalevan kisoissa päättyi ensimmäiseen heittoon. Miehen valmentaja Tero Pitkämäki on nyt selventänyt tilannetta.

Selkä tutkittiin maanantaina. Pitkämäki kertoi SUL:n tiedotteella, että kyse on klassisesta noidannuolesta, jonka pitäisi poistua 2-5 päivässä.

– Se on perua tekniikkavirheestä, jossa Helander työntää heitossa ylävartaloa eteen ja vasemmalle. Siinä syntyy selkään aikamoinen vääntö, mikä teki sinne suojakrampin, jolle ei kilpailupäivänä ollut mitään tehtävissä, Pitkämäki sanoi tiedotteella.

Tilanne mutkistaa toki hieman kuvioita. Pitkämäki kertoi, että Helanderin valmistelut ennen EM-kisoja menevät hieman uusiksi.

– Vähän se muuttaa kisoihin valmistautumista, kun 2-3 päivään ei tehdä, mitä suunniteltiin. Mutta näkymä Müncheniin on kohtuullisen hyvä. Kisojen aikaan tästä ei pitäisi olla enää mitään jäljellä, Pitkämäki sanoo.