Kristiina Mäkelä otti omansa Kalevan kisojen naisten kolmiloikassa. Hän vei voiton hienolla tuloksella 14,41. Senni Salminen oli toinen loikittuaan 14,29.

Mäkelälle jäi myös jossiteltavaa kisan jälkeen. Päivän paras lähti lankun takaa.

– Kun nyt meni lankun takaa 14,41, niin mitä se olisi, jos saisin kerran ponnistuksen kohdalleen. Nyt tuli hyvä tason parannus, joten tiedän että varastossa on lisää, Mäkelä kertaili SUL:n tiedotteella.

– Pisin hyppyni ei ollut vielä täydellinen. Sen takia hyppäsin vielä tuon viimeisen, jos olisi sattunut kunnolla lankulle. Kropassa oli hyvä fiilis ja energiaa ja rata hyvä, niin ei tarvinnut säästellä. Sääkin suosi lopulta, vaikka aluksi näytti pahalta.

Salmisella on hallussaan Suomen ennätys. Mäkelä on kuitenkin voittanut SM-kullan jo kymmenen kertaa.

– Kymmenes Suomen mestaruus. Voi vitsi, kuinka kauan olen jaksanut tätä. Jos minulle olisi 15-vuotiaana kerrottu, että edessä on kymmenen mestaruutta, en olisi uskonut, että saan ensimmäistäkään. Ja jo heti seuraavana vuonna voitin ensimmäisen. Elämä on yllätyksiä täynnä, Mäkelä tuumi.

Mäkelä tunsi olonsa luottavaiseksi EM-kisojen suhteen.

– Nyt minun ei tarvitse panostaa EM-kisoissa karsintaan niin paljon, vaan perustekeminen riittää. Se piikkihyppykin on siellä odottamassa. Ja silloin voidaan odottaa EM-kisoissa mitalia, Mäkelä sanoi.