Suomen keihäänheiton ykkösnimi Oliver Helander jäi sivuun Münchenin EM-kisoista kylkivamman vuoksi. Varaedustaja Toni Keränen matkaa hänen sijaansa Saksaan.

Helanderin valmentaja Tero Pitkämäki arvioi tilannetta sunnuntaina Ylelle.

– Kyljestä saattaa löytyä jonkintyyppinen lihasrepeämä, joka on aiheuttanut suojakrampin alaselän alueella. Isosta asiasta on tuskin kyse, mutta paraneminen ottanee sen pari kolme viikkoa, sanoi maailmanmestari Ylelle.

Maanantaina Helander kävi magnettikuvissa. Yle jakoi Helanderin lääkärin miehelle lähettämän tekstiviestin asiasta.

– Kylkikaaressa ei näy poikkeavaa. Lannerangassa on edelleen alimmassa välilevyssä pieni annulusrepeymä, joka oli jo aikaisemmassakin kuvassa. Tuo vaatii joskus vaan aikaa. Pitäisi parantua ilman leikkausta, luki viestissä.

Kyljessä oleva pieni repeymä ei siis ole uusi vamma.

Tästä Ylen juttu.