Münchenin EM-kisat saivat suomalaisittain upean päätöksen, kun Lassi Etelätalo nappasi keihäänheiton EM-pronssia. Finaali oli erittäin kovatasoinen kärjen osalta. Kisan aikana nähtiin myös pientä ylimääräistä draamaa.

Etelätalo rikkoi viidennellä heitolla ennätyksensä, kun keppi lensi 86,44 metriä. Entinen ennätys parani lähes puolitoista metriä. Kilpailun voitti Saksan Julian Weber, joka täräytti 87,66. Tshekki Jakub Vadlejch oli toinen heitettyään 87,28.

Etelätalolla on takana upea arvokisaura, josta puuttui ennen sunnuntaita mitali. Zürichin vuoden 2014 EM-kisoista tuli neljäs sija, kuten myös Dohan MM-kisoissa 2019. Tokion olympialaisissa viime kesänä hän heitti kahdeksanneksi ja aiemmin tänä kesänä Eugenen MM-kisoissa kuudenneksi.

Nyt kisaan toi ylimääräistä draamaa Vítězslav Veselý, jonka reilu 84 metrin kaari nosti hänet ohi Etelätalon ohi kiinni pronssiin viidennellä kierroksella. Etelätalo vastasi siihen nopeasti omalla mahtikaarellaan.

Suomen valmentaja Tero Pitkämäki kommentoi Ylen haastattelussa tshekkiässän heittoaan seurannutta temppua.

– Oli yllättävän kovatasoinen kuitenkin toi finaali neljän kärkiheittäjän osalta. Siinä Veselý meni vähän väärässä kohtaa tökkäämään olkapäähän hyvän heittonsa jälkeen. Lassi sai siitä hyvän buustin viidenteen. Vihdoinkin kasivitonen. Huikea homma! riemuitsi maailmanmestari.

Reetta Hurske oli naisten pika-aitojen yhdeksäs ajalla 12,95. Hän jäi viimeisenä pihalle EM-finaalista.

KATSO MYÖS: Yleisurheilun EM-kisojen erikoissivu