Lauri Markkanen pelasi loistavat koripallon EM-kisat. Otteet eivät kuitenkaan riittäneet tähdistövalintaan. Se korpesi monia, kuten urheiluvaikuttaja Aleksi Valavuorta.

Tähdistöviisikkoon valittiin Espanjan Willy Hernangomez ja Lorenzo Brown, Ranskan Rudy Gobert, Saksan Dennis Schröder ja Kreikan Giannis Antetokounmpo.

Markkasen pistekeskiarvo oli turnauksen toiseksi paras (27,9/ottelu) ja levypallokeskiarvo (8,1/ottelu) yhdeksäs. Susijengi selvitti tiensä puolivälieriin saakka.

Valavuori teki oman näkemyksensä tähdistöstä selväksi varsin nopeasti.

– On häpeällistä, että Lauri Markkasta ei valittu EM-kisojen tähdistöviisikkoon, paalutti Valavuori Twitterissä.

– Kyllä toi valinta perseelleen meni. Kisojen pistekuningas Lauri nosti joukkueensa ylisuoritukseen, Gianniksen piti hoitaa Kreikka mestariksi, putosivat samassa kohtaa kuin Suomi. Lauri ja Giannis olivat toki molemmat mun viisikossa, Hernangomez ei. Farssi jättää Lauri pois, selvensi Valavuori myöhemmin.

Aleksi Valavuori

@Valavuori
Lauri Markkanen not in the Official All Star 5 of European Championship is a disgrace.

#EuroBasket #Eurobasket2022

Aleksi Valavuori

@Valavuori
Kyllä toi valinta perseelleen meni. Kisojen pistekuningas Lauri nosti joukkueensa ylisuoritukseen, Gianniksen piti hoitaa Kreikka mestariksi, putosivat samassa kohtaa kuin Suomi.

Lauri ja Giannis olivat toki molemmat mun viisikossa, Hernangomez ei. Farssi jättää Lauri pois.

Sami Sallinen

@SallinenSami
Kenet sä olisit sieltä tiputtanut pois Laurin edeltä? Valinta tehtiin varmaankin Laurin ja Gianniksen välillä. Ei voi sanoa että se väärin kuitenkaan meni.