400 metrin aitajuoksija Viivi Lehikoinen on ottanut vahvoja kehitysaskeleita valmentaja Laurent Meuwlyn alaisuudessa. Suomen ennätyksen aiemmin tänä kesänä rikkonut Lehikoinen on kertonut Helsingin Sanomille enemmän sveitsiläisen valmennuksesta.

Lehikoinen harjoittelee Suomessa Mikael Ylöstalon valvovan silmän alla. Ulkomaanleirit mennään sitten tiukasti Meuwlyn valmennuksessa.

Treeniseura on melkoista. Johtotähti on 400 metrin aitojen MM-hopeamitalisti Femke Bol. Mukana ovat myös esimerkiksi Lieke Klaver, Liemarvin Bonevacia ja Ajla Del Ponte.

Lehikoinen kertoi Helsingin Sanomille, että treeneissä on suuri ero Suomeen.

– On kivaa, että tuossa ryhmässä kannustetaan tosi paljon. Sitä ei näe Suomessa niin paljoa. On tosi iloinen meininki koko ajan. Kun suomalaisena tulee mukaan vähän ujomman ja jäykemmän kansan joukosta, niin se ollut itselle uutta, avasi Lehikoinen HS:lle.

– Treeneissä on aina niin iloinen fiilis, että olen miettinyt, miksi sen pitäisikään olla niin vakavaa. Se on varmasti yksi syy, miksi siitä ryhmästä tulee niin hyviä urheilijoita, jatkoi Lehikoinen.

Lehikoinen repii itsestään vielä kaiken irti Ruotsi-ottelussa.

– Viikonloppuna urakoidaan 400m & 400m aidat (lauantaina) sekä 4 x 400m (sunnuntaina), kirjoitti nainen hiljattain Instagramissa.

Tästä Helsingin Sanomien juttu.