Suomi hävisi yleisurheilun Ruotsi-ottelun lopulta varsin selvin numeroin sekä naisissa että miehissä. Hieman jäi toki jossiteltavaa, sillä Suomelta puuttui Topi Raitasen ja Wilma Murron kaltaisia syömähampaita.

EM-mitalistien lisäksi sivussa olivat esimerkiksi Camilla Richardsson ja Ella Junnila. Iltalehden asiantuntija Arto Bryggare harmitteli poisjääntejä. Hän ei kuitenkaan nähnyt paljon vaihtoehtoja.

– Olisi ollut hienoa, että maailman huipulla olevat urheilijat olisivat olleet paikalla. Topi ja Wilma olivat sairaina. Heidän kannaltaan oli tärkeää, ettei urheiltu sairaana. Olen urheillut itse sairaana, eikä se ole fiksua, linjasi Bryggare Iltalehdelle.

Bryggare muistutti kuitenkin myös, että poisjäännit osoittivat ikävän asian Suomen yleisurheilun kärjen ohuudesta.

– Meillä on kärkiurheilijoita, mutta taso on luvattoman heikko erityisesti kestävyysjuoksussa. Kiitos Raitasen ja Richardssonin, meillä on joitakin kansainvälisiä huippuja. Sen jälkeen tuleva porukka on tolkuttoman iso, paalutti Bryggare.

Ruotsi voitti ottelun naisissa pistein 225,5–205,5 ja miehissä pistein 227,5–204,5.

Tästä Iltalehden juttu.