Lauri Markkanen kaupattiin juuri koripallon EM-kisojen alla NBA-seura Cleveland Cavaliersista Utah Jazziin. Markkanen esiintyi edukseen EM-kisoissa, ja hänen markkina-arvonsa on puhuttanut.

Markkasen agentti Michael Lelchitski kommentoi EM-kisojen aikana suomalaispelaajan tilannetta MTV Urheilulle. Hän teki selväksi pitävänsä mahdollisena, että Utah on kaupan voittaja, vaikka menettikin Donovan Mitchellin osana diiliä.

– Sitä on vielä mahdotonta sanoa, mutta voi olla, että se menikin toisin päin kuin luullaan. Utah saattoi juuri saada All Star -pelaajan, Lelchitski sanoi MTV Urheilulle Markkaseen viitaten.

Utahin seurapomo Danny Ainge on kehunut Markkasta siirron jälkeen. Silti pidetään hyvin mahdollisena, että suomalainen kaupataan vielä jopa ennen kauden alkua. Myös Lelchitski myönsi MTV Urheilulle tuon mahdollisuuden.

– Ei voi tietää. On paljon asioita, jotka siihen vaikuttavat. Tiesimme tämän mahdollisuuden varsin hyvin jo etukäteen. Kun NBA:ssa alkaa tienata tietyn määrän rahaa, on todennäköisempää joutua osaksi pelaajakauppoja, Lelchitski sanoi MTV Urheilulle.

Markkasen neljän vuoden sopimus on kokonaisarvoltaan 67 470 906 dollaria (keskipalkka 16 867 727 dollaria kaudessa). Hänestä on tulossa rajoittamaton vapaa agentti kesällä 2025. Markkanen olisi tuolloin 28-vuotias.

Tästä MTV Urheilun juttu.