Kaisa Mäkäräinen on tehnyt uuden aluevaltauksen. Asia varmistui kansainvälisen ampumahiihtoliiton IBU:n kongressissa Salzburgissa.

Urheilijakomissioon aiemmin valittu Mäkäräinen valittiin nimittäin IBU:n tekniseen komissioon. Se tekee esimerkiksi kisakalentereita sekä sääntöjä ja varusteita koskevia linjauksia.

Tekniseen komissioon valitaan kymmenen henkilöä. Urheilijakomissio nimitti Mäkäräisen omaksi edustajakseen.

Mäkäräinen kommentoi asiaa tiedotteella. Hän teki selväksi oman roolinsa.

– Ensinnäkin olen teknisessä komissiossa edustamassa sitä, mitä urheilijakomission jäsenet ajattelevat ja mitkä ovat heidän mielipiteensä eri asioista. En ole teknisessä komissiossa edustamassa itseäni, vaan koko ampumahiihtoperhettä, etenkin aktiivisia urheilijoita.

– Aktiivisilla urheilijoilla ei ole niin paljon aikaa tällaiseen. Mutta on mielestäni hyvä juttu, että teknisen komission tapaamisissa on mukana urheilija, joka on ollut aktiivinen lähimenneisyydessä. Nyt on aikaa enemmän tällaiseen työhön, mutta on silti läheinen kontakti maailmancupiin touhuun viime aikoina sekä asioihin, joilla on merkitystä urheilijoille, tarkensi Mäkäräinen.