Venäläinen hiihtotähti Veronika Stepanova on antanut norjalaislehti Dagbladetille haastattelun, jossa hän tekee selväksi näkemyksensä maan urheilijoiden tilanteesta.

Stepanova ei voi hyväksyä, että venäläiset urheilijat on suljettu kansainvälisistä kisoista ”poliittisten erimielisyyksien” vuoksi. Naisen mielestä tilanne on ”moraalisesti väärin” ja ”tekopyhä”.

Olympiavoittaja vertasi Venäjän hyökkäystä Ukrainaan Israelin ja Palestiinan väliseen konfliktiin.

– Meitä venäläisiä pitäisi kohdella samalla tavalla kuin israelilaisia. Ei paremmin tai huonommin, viestitti Stepanova.

– Tässä ei ole voittajia. Minulla on mielipiteeni ja kriitikoillani omansa. En tule lähtemään Marsiin, eikä välillemme voi rakentaa muuria. On parempi aloittaa kilpailu laduilla kuin luoda kohuja mediassa.

Stepanova nousi lännessä vahvasti julkisuuteen, kun hän poseerasi yhdessä Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa seremoniassa, joka oli järjestetty Venäjän olympiasankarien kunniaksi. Tuossa vaiheessa Venäjä oli aiheuttanut jo järkyttävää tuhoa Ukrainassa.

Dagbladet tiedusteli tuosta yhteiskuvasta Stepanovalta. Nainen vaikeni täysin, eikä halunnut kommentoida asiaa.

Stepanova väitti myös saaneensa tukea pohjoismaalaisilta urheilijoilta.

– Olen saanut jonkin verran tukea pohjoismaalaisilta urheilijoilta ja faneilta. Olen myös saanut vihaviestejä. En halua kertoa keneltä, mutta sanottakoon vain, että yhteys kollegoihin ja muihin ihmisiin lajin parissa ei ole kadonnut.