Aitajuoksija Lotta Haralan kaksi viimeisintä kautta ovat menneet pahasti poskelleen vammojen vuoksi. Nainen kertoo nyt Instagramissa tuon asian seurauksista.

– Tulen tippumaan kaikista tukiryhmistä tulevalle kaudelle. En tullut valituksi Team Finlandiin enkä tule saamaan Olympiakomitean urheilija-apurahaa, aloitti Harala päivityksensä.

– Urheilu on siitä raaka ammatti, että siinä ainoa merkkaava tekijä on tulos. Saavutukset ja menestyminen. Omalla kohdallani erittäin vaikea vamma, leikkaus ja sen pitkäjänteinen, raju ja piinaavan pitkä kuntoutus on pitänyt itseni kaksi kokonaista vuotta poissa kisakentiltä. Olen tehnyt kaikkeni säären parantumiseksi, sitoutunut 100% ja elänyt urheilun ehdoilla nämäkin vuodet. Mutta en ole tehnyt tulosta, joten en tule myöskään saamaan taloudellista tukea, tarkensi Harala.

Harala on aiemmin kertonut jatkavansa uraansa ainakin Pariisin olympialaisiin (2024) saakka. Hän kertoo, että suunnitelmat jatkon suhteen ovat edelleen selvät. Taloudellisestikaan ei ole mitään kriisiä.

– Ei sillä, että olisin koskaan aiemminkaan tukien varaan laskenut tai luottanut. Tässäkin hetkessä suureen rooliin nousee viimeisen 13 vuoden aikana luotu urheilijabrändini. Sen mahdollistamana pystyn tulevinakin vuosina urheilemaan ammattimaisesti.

– Luotan itseeni enemmän kuin koskaan aiemmin ja haluan jakaa matkani kohti tavoitteita kumppaneiden kanssa, jotka haluavat olla osa sitä. Yhteistyö, jonka varrella voimme yhdessä nousta porras portaalta kohti yhteisiä sekä kunkin tahon omia tavoitteita on arvokasta, motivoivaa ja merkityksellistä. Kaikille osapuolille.

– Alimmat portaat on jo noustu. Huipulle on vielä matkaa. Mutta vihdoin pääsen siihen parhaaseen vaiheeseen, johon olen enemmän kuin valmis; tekemään töitä koko sieluni voimin. Ja tästä vaiheesta aion nauttia!!

Haralan hyvä ystävä Nooralotta Neziri tsemppasi muiden mukana naista kommenteissa.

– Let’s meet at the top!! (suomeksi ”Huipulla tavataan”). Sun asenteesta ei tuu tää homma olemaan kiinni, viestitti toinen pika-aituri.

Kuva tästä.