Suomalaishiihtäjä Oona Kettusen valmistautuminen uuteen kauteen on saanut takapakkia. Nainen kirjoitti sosiaalisessa mediassa jalkavammastaan.

– Tää on urheilua…Tämä viikko ei ole mennyt ihan käsikirjoituksen mukaan. Kannattaisi katsoa miten ja mihin astuu… Pahasti ei onneksi käynyt, mutta turvonnut sekä liike- ja hallintarajoitteinen nilkka on vaatinut malttia lisäongelmien välttämiseksi, viestitti Kettunen.

– Vaikka itselle sattuu ja tapahtuu turhankin usein, niin jälkikäteen murehtiminen on turhaa, ja hommat etenevät jo nousujohteisesti kohti normitreeniä. Sitä paitsi. Eihän sitä tiedä, vaikka ylimääräinen lepo ja pieni ergokuuri kääntyisivät lopulta voitoksi, pohti nainen.

Kettunen on kärsinyt urallaan paljon vammoista. Hän halusi nyt lähettää viestin ihmisille.

– Tämä vamma toimikoot itselle, ja miksei muillekin, muistutuksena siitä, ettei ole itsestäänselvyys, että saa tehdä sitä, mistä tykkää. Muistetaan siis nauttia joka päivästä ja sen mukanaan tuomista mahdollisuuksista.

Kettunen teki komean junioriuran yleisurheilun puolella. Hän voitti esimerkiksi alle 20-vuotiaiden EM-kultaa 3 000 metrin estejuoksussa. Lukuisat vammat haittasivat naisen kehitystä.

Vuonna 2018 hän kertoi keskittyvänsä jatkossa hiihtoon. Kettunen ei ole onnistunut vielä tekemään hiihdon puolella läpimurtoa kansalliseen eliittiin. Hän oli viime talvena SM-kisoissa 10:s 30 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa.

Video tästä.