Veronika Stepanova on ollut Venäjän hiihtotähdistä selvästi näkyvin hahmo viimeisten kuukausien aikana. Hän on vinoillut sosiaalisessa mediassa länsimaille ja ilmaissut tukensa Venäjän presidentti Vladimir Putinin sotatoimille Ukrainassa.

Stepanova on ollut viime aikoina myös varsin aktiivinen Instagramissa. Hän otti kantaa Dagbladetin uutiseen, jossa käsiteltiin Venäjän hiihtäjien viisumiasioita, jos heidät yritetään tuoda takaisin kansainvälisiin kisoihin.

– Norjalaisen Dagbladetin toimittajat ovat kiinnostuneita, kuinka ratkaisemme viisumiasiat. Ilmeisesti ei ole epäilystäkään siitä, että Venäjän joukkue nähdään pian kansainvälisissä kisoissa. Ihailtavaa realismia!

Myöhemmin Stepanova esitti toisen väitteen. Monet välinevalmistajat ovat hylänneet venäläiset, mutta Stepanova kertoi jotain muuta.

– Jos luulitte läntisten välinevalmistajien olevan haluttomia sponsoroimaan venäläisiä urheilijoita, olette vain naiiveja. Pian yksityiskohtia sopimuksesta, jonka olen tekemässä, kirjoitti olympiavoittaja.

Kuva tästä.