Hiihtoliiton ja hiihtäjien väliset keskustelut uudesta urheilijasopimuksesta ovat puhuttaneet viime viikkoina. Myös Norjassa on keskusteltu aiheesta. Iivo Niskanen ja Johannes Kläbo kommentoivat asiaa Norjan TV2:lla.

Hiihtoliiton suunnalta esitettiin avauksena, että sopimukseen tulisi 500 000 euron dopingsakko mahdollisen käryn vuoksi. Hiihtäjät eivät tuota ehdotusta hyväksyneet. Sakko on luultavasti jatkossa 150 000 euroa.

Iivo Niskanen selvitti omaa näkemystään Norjan TV2:lle.

– Hiihtoliitto kokee valtavia tappioita, jos maajoukkuehiihtäjä jää kiinni dopingista, mutta mielestäni pitää huomioida kaikki yksityiskohdat paremmin.

– Voi olla esimerkiksi nuoria urheilijoita, jotka eivät muista kaikkia raportointiin liittyviä velvollisuuksia. Sitten on ehkä joitakin, jotka käyttävät dopingia parantaakseen suorituskykyään. Noiden suhteen ei ole väliä, kuinka iso sakko on.

Niskanen vihjaili myös, että urheilijasopimuksesta riittää vielä väännettävää.

– Odotan allekirjoittavani urheilijasopimuksen ennen kauden alkua, mutta… sanoi mies.

Maailmancupin kausi alkaa marraskuun lopussa Rukalla. Kello tikittää siis tuon sopimuksen suhteen.

Norjan supertähti Johannes Kläbo teki selväksi, että hän hyväksyisi rajun dopingsakon.

– Viisi miljoonaa Norjan kruunua on reilu sakko. Sen pitäisi olla mahdollisimman korkea. Se on huijausta. Viittä miljoonaa ei pitäisi antaa Suomen Hiihtoliitolle, vaan hiihtäjille, jotka menettivät palkintopallipaikat (huijarien vuoksi), latasi Kläbo Norjan TV2:lle.

– Olisin valmis (allekirjoittamaan sopimuksen). Se ei olisi ongelma minulle. Jos saataisiin vähemmän huijareita, tekisin sen, linjasi mies.