Deontay Wilder lähtee suurena ennakkosuosikkina nyrkkeilyn raskaansarjan otteluun Robert Heleniusta vastaan. Miehet ottelevat 15. lokakuuta. Wilder tunnetaan kovaa lyövänä ottelijana, jonka suu käy myös harvinaisen kovaa ajoittain.

Mies on toistaiseksi jutellut melko lämpimästi Heleniuksesta, jota vastaan hän on sparrannut paljon. Wilderin taustalta löytyy kuitenkin melkoisia puheenvuoroja.

Kun Wilder oli pitänyt WBC-liiton vyönsä kiistanalaisesti taisteltuaan tuomarien mielestä ratkaisemattoman Tyson Furya vastaan joulukuussa 2018, tuli hän seuraavaan otteluunsa melkoisella tavalla. Hän laukoi nimittäin lehdistötilaisuudessa paljon kohua herättäneet sanat.

Vastassa oli Dominic Breazele. Wilder ylitti eräänlaisen rajan puheillaan ennen ottelua.

– Toivottavasti heillä on pyyhe valmiina, jotta he voivat heittää sen kehään, koska jokainen isku lähtee lujaa. Tässä on kyse kuolemasta. Haluan joka tapauksessa tappaa jonkun! Haluan nähdä ruumiin! Tämä meni juuri paljon henkilökohtaisemmaksi! kiehui Wilder medialle.

Wilder teki lopulta selvää jälkeä Breazealesta. Ruumisautoa ei tarvittu, mutta Wilder tyrmäsi haastajan ensimmäisessä erässä ajassa 2:17 ja piti WBC-liiton vyönsä, jonka hän menetti lopulta Furylle helmikuussa 2020.