Suomen hiihdon ykköstähtiin kuuluva Krista Pärmäkoski on ottanut kantaa venäläisten mahdolliseen paluuseen kansainvälisiin kisoihin. Naisen manageri Aki Pajunoja esitti jo oman jyrkän kantansa. Pärmäkoski oli pitkälti samoilla linjoilla.

Tällä viikolla on järjestetty kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n syyskokous. Ennen sitä huhuiltiin, että venäläishiihtäjille saatetaan avata ovet kansainvälisiin kisoihin jossain vaiheessa tulevaa kautta.

Se synnytti valtavan kohu. Esimerkiksi Norjan ja Suomen hiihtoliitot tekivät selväksi vastustavansa ideaa.

FIS ei aiokaan päästää venäläisiä ja valkovenäläisiä kisoihin. Venäjän hiihtopomo Jelena Välbe myönsi asian medialle kokouksen yhteydessä.

Pärmäkoski teki Ilta-Sanomille selväksi oman näkemyksensä.

– Minun mielestäni on oikea päätös, etteivät he pääse kisoihin, Pärmäkoski sanoi Ilta-Sanomille.

– Kun mietitään, mikä tämä maailmantilanne nyt on, niin olisihan se väärin, jos venäläiset olisivat mukana. Ei tätä voi ajatella vain urheilun kannalta, koska urheilu on osa muuta maailmaa. Urheilun rintamalla pitää taistella myös vastaan, Pärmäkoski, tarkensi vielä Ilta-Sanomille.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.