Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä on osallistunut Hyvin sanottu -keskustelufestivaaliin. Hän oli osana keskustelua, jossa puhuttiin kateudesta.

Kesällä EM-hopeaa voittanut Mäkelä puhui siis asiasta, josta harva urheilija avaa ajatuksiaan julkisesti.

Mäkelä kommentoi asiaa myös Ylen Hyvin sanottu -tiimin Instagram-tilillä. Hän avasi omia ajatuksiaan rehellisesti.

– Mä oon tullut puhumaan tänne kateudesta. Kilpaurheilussa se voi aiheuttaa erikoisia tilanteita ja vähän sellaista turhaa kitkaa. Toista urheilijaa mä en kadehdi, mutta voin kadehtia erilaisia asioita ja yleensä myönnän sen itselleni sekä kateuden kohteelle, myönsi Mäkelä.

Mäkelä muistutti kuitenkin, että kyseessä on inhimillinen tunne. Sitä pitää myös pystyä kuuntelemaan.

– Mielestäni kateus on tärkeä, inhimillinen tunne, mitä pitää kuunnella. Se, miten sitä käsittelee ja miten se saa toimimaan, on se, mikä tekee siitä joko negatiivisen tai positiivisen asian. Mä haluan tietysti ajatella, että se voi olla positiivinen asia, sanaili Mäkelä.

Mäkelä teki Münchenin EM-finaalissa upean uuden SE-tuloksen 14,64.