Rukan maailmancupin viikonloppu ei ollut suurta suomalaisjuhlaa. Sunnuntaina nähtiin kuitenkin yksi huima temppu, joka kirkasti kotiyleisön viikonloppua. Sen tarjosi Remi Lindholm.

Lindholm teki 20 kilometrin takaa-ajokisassa sensaatiomaisen nousun sijalta 40 sijalle 12. Hän oli sunnuntain osuuden kolmanneksi nopein hiihtäjä.

– Oli aika raskas kisa. Piti koko ajan tehdä kovaa töitä, ei saanut nukahtaa kun oli niin iso porukka. Tiesi, että joku yrittää jossain vaiheessa irti. Vauhtia pidettiin koko ajan. Viikonloppu oli kokonaisuudessaan medium-tasoa. Eilen oli vähän huonompi ja tänään parempi. Eilinen olisi voinut olla hyvä päivä, mutta se meni siihen kaatumiseen, kommentoi Lindholm Hiihtoliiton tiedotteella.

Lindholmin meno ei vakuuttanut viime viikolla Suomen Cupissa. Jotkut asiantuntijat pohtivat, onko Lindholm vetänyt itsensä ylikuntoon. Nuori mieshän hehkutti kesällä hurjia treenimääriään. Sunnuntain esityksen perusteella nuo puheet voidaan unohtaa.

Norjan Johannes Kläbo voitti miesten kisan. Kakkoseksi tuli maanmies Pål Golberg. Suomen miehistä 30 parhaan joukkoon pääsivät Lindholmin lisäksi Lauri Lepistö (23:s), Niko Anttola (25:s), Markus Vuorela (26:s) ja Arsi Ruuskanen (28:s).

Naisten takaa-ajossa Frida Karlsson oli omaa luokkaansa ja voitti toisen ruotsalaisen Ebba Anderssonin yli puolella minuutilla. Suomalaisista Krista Pärmäkoski oli yhdeksäs ja Kerttu Niskanen 12:s.

– Kiva oli hiihtää, oli taas yleisöä paljon paikan päällä. Tietää, että on paljon yleisöä, kun ei meinaa kuulla, mitä valmennusjohto huutaa ladun varressa. Viikonloppu oli kokonaisuudessaan hyvä, voi luottavaisin mielin jatkaa kohti Norjaa, kommentoi Pärmäkoski Hiihtoliiton tiedotteella.

Mäkihypyssä hieman valoa

Mäkihypyssä Antti Aalto ja Niko Kytösaho avasivat maailmancupin pistetilinsä tällä sesongilla. Kytösaho oli 25:s ja Aalto 26:s. Vilho Palosaari ja Eetu Nousiainen karsiutuivat kilpailun toiselta kierrokselta.

– Vuoden parhaat kisahypyt, että siihen ihan tyytyväinen mutta aika kaukana normaalista tekemisestä suoritukset vielä olivat. Tekniikka ei pitänyt tänään sillä tavalla, miten pitäisi. Sain nyt kuitenkin täyden kisan hypättyä. Tekeminen pitää saada jatkossa rennommaksi ja sujuvammaksi. Hyppääminen pitää saada yhtenäisemmäksi, että se liukuu keulalta hyvin lentoon. Se on nyt pääjuttu, mihin keskitytään, Kytösaho kuittasi Hiihtoliiton tiedotteella.

Itävallan Stefan Kraft ja Norjan Halvor Egner Granerud jakoivat sunnuntain mäkikisan voiton 304,5 pisteellä

Yhdistetyssä päivän suomalaisnimi oli Leevi Mutru. Hän onnistui ladulla ja mäessä ja ylsi sijalle 14. lkka Herola oli 16:s, Otto Niittykoski 28:s, Eero Hirvonen 38:s, Rasmus Ähtävä 46:s ja Arttu Mäkiaho 50:s.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote