Painonnoston EM-pronssimitalisti Anni Vuohijoki on panostanut viime kuukaudet vahvasti paluuseen lajin huipulle. Nainen on kertonut harjoittelustaan – sekä hyvistä että huonoista hetkistä – myös sosiaalisessa mediassa.

Vuohijoki on muistuttanut myös yhdestä lajinsa brutaalista todellisuudesta: painonpudotuksesta. Se kuuluu osaksi painonnostoa ja on useimmiten varsin rankkaa touhua. Vuohijoki julkaisi videon omasta urakastaan.

– Painonnosto on painoluokkalaji ja se tarkottaa välillä sitä, että painoa täytyy pudottaa ennen kisoja. Joskus se painonpudotus ei sit mee niinku käsikirjoituksessa ja täytyy ottaa viimeset tehokeinot käyttöön. Näin kävi mulle viime viikolla ja videolta näkyy mitä tapahtuu vikana iltana ennen kisoja, kun vedetään painoa, kirjoitti Vuohijoki.

Vuohijoen videolta näkyi, kun hän meni esimerkiksi saunaan ottamaan nesteitä pois. Saunasta tulikin sitten ulos varsin riutuneen näköinen nainen.

– Mitä ne tehokeinot sitte käytännössä on? Itelle ne meinaa saunomista, että nesteet saadaan pois ja se jos mikä on suoraan sanottuna paskaa.

– Haluun tässä myös huomauttaa, että useemman kilon pudottaminen viikossa ei ole terveellistä tai sen puoleen edes kivaa, mutta kilpaurheilun eteen täytyy välillä tehdä sellasiakin juttuja. Tästä ei siis tarvitse tai kannata sun ottaa mallia, muistutti Vuohijoki.

Video tästä.