Taivalkoskella hiihdettiin lauantaina Suomen Cupin sprittikisat. Naisten kisan voitti Johanna Matintalo ja miesten ykkönen oli Olli Ahonen.

– En ihan hukassa ainakaan ollut, kun tuli se voitto, mutta toivon, että pystyn Rukalle vielä napsun parantamaan vauhtia. Vähän kovempaa siellä vielä pitäisi pystyä hiihtämään. Ei yllättänyt, että Katri tuli lopun kovaa. Oon kuitenkin tyytyväinen, että pystyin pitämään johtoaseman loppuun asti, kommentoi Matintalo Hiihtoliiton tiedotteella.

– Oli hyvä päivä. Paras aika-ajo sprinteissä tuo toinen sija Suomen tasolla. Oli koko päivä jotenkin tosi helppo hiihtää. Rukalle toivottavasti paikka tulee, ja siellä toivottavasti on samanlainen vire, sanoi puolestaan Ahonen.

Naisissa kakkonen oli Katri Lylynperä ja kolmas Jasmin Kähärä. Miehissä palkintopallin täydensivät Ville Ahonen ja Juuso Haarala.

Taivalkoskella nähtiin myös yllätyksiä. Naisissa välierissä putosi Krista Pärmäkoski ja miehissä Joni Mäki sekä Lauri Vuorinen.

Parisprintissä olympiahopeaa Pekingissä voittanut Mäki loisti puolivälierässään, mutta ajautui väärälle ladulle välierissä. Loppusuoralla vauhti ei riittänyt, ja hän putosi ulos finaalista. Mäki myönsi, että nyt ei mennyt putkeen.

– Ei luistanut mihinkään, täräytti Mäki Iltalehdelle.

– Aina voi kerran elämässään koittaa tuollaista. Ei ollut tänään hyvä, joten vaihdoin sukset erävaiheeseen, kommentoi mies puolestaan Iltalehdelle päätöstään lähteä aika-ajoon ilman pitovoiteita.

Tästä Iltalehden juttu.