Hiihtolegenda Therese Johaugin elämäkertakirja Hele historien on saanut Norjassa paljon kiitosta. Aivan kaikki eivät ole kuitenkaan ole lähteneet laulamaan samasta nuotista.

NRK:n hiihtoasiantuntija Jan Petter Saltvedt kommentoi NRK:n verkkosivuilla Johaugin teosta. Mies pitää kirjan nimeä (Suomeksi: ”Koko tarina”) harhaanjohtavana.

– Therese Johaugin uusi elämäkerta ei kyllä kerro koko tarinaa kiistellystä hiihtotähdestä, latasi Saltvedt.

Saltvedtin mukaan Johaugin sanoista ei vieläkään löydy riittävästi katumusta. Hän kertoi toivoneensa naiselta myös enemmän itsekritiikkiä.

Hän nosti esiin etenkin Johaugin dopingkäryn. Nainen kertoi saaneensa elimistöönsä kiellettyä ainetta klostebolia Trofodermin-nimisestä huulivoiteesta.

Johaug myöntää toki kirjassa, että hän toivoo, että olisi käyttänyt hieman erilaisia sanoja käryn aikana. Johaug sanoi tuolloin esimerkiksi, että ”hän ei koe olevansa lainkaan vastuussa” asiasta.

Hiihtolegenda vastasi Nettavisenissa Saltvedtin kritiikkiin.

– Olen tehnyt erittäin selväksi, että olen kertonut tarinan omasta näkökulmastani. Kunnioitan hänen näkökantaansa, mutta olen nähnyt tilanteeni omalla tavallani. Näin katson taaksepäin uraani ja elämääni, vastasi Johaug ja kertoi saaneensa paljon posiitiivista palautetta avoimuudestaan.

– Olen saanut paljon positiivista palautetta.