Joni Mäki ei ole toivomassaan kunnossa. Se nähtiin viikonloppuna Rukan maailmancupin sprintissä ja perinteisen 10 kilometrillä.

Mäki jäi sprintissä ensimmäiseen erävaiheeseen. Lauantaina meni kuitenkin vielä paljon pahemmin poskelleen. Olympiamitalisti jäi 10 kilometrillä sijalle 55.

– Ei pitäisi olla mitään isompaa. Ei vain tässä kisassa lähtenyt, myönsi Mäki nopeasti Iltalehdelle.

Kisan jälkeen Mäki veti johtopäätöksensä. Hän vahvisti lauantai-iltana Instagramissa, että ei kilpaile sunnuntain takaa-ajossa.

– On se vain aina hienoa tulla Rukalle hiihtämään fantastisen yleisön eteen näin kauden alussa! Kiitos huikeasta tunnelmasta!

– Itsellä suorittaminen ei yltänyt kannustuksen tasolle tänään eikä eilen. Vaikea kisa varsinkin tänään pertsan kympillä. Ei vain kestänyt napakkaa alkuvauhtia ja meno synkkeni yhtä nopeesti ku Rukan ilta.

– Huominen kisa jää valitettavasti itseltä välistä. Lähetään kääntämään kelkkaa seuraavina viikonloppuina, viestitti Mäki.

Hiihtoliitto tiedotti sunnuntaina, että moni suomalaishiihtäjä jättää väliin takaa-ajon. Miehistä pois ovat Juuso Haarala, Petteri Koivisto, Joni Mäki ja Lauri Vuorinen. Naisista kisan jättävät välistä Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä ja Katri Lylynperä.

Kuvat tästä.