Hiihdon Suomen Cupissa kilpailtiin sunnuntaina Taivalkoskella naisten 10 kilometrin (v) ja miesten 15 kilometrin (v) kisoissa. Miehissä voitti Joni Mäki ja naisissa Kerttu Niskanen.

– Tyytyväinen oon. Tietenkin voittoa tältä päivältä lähdettiin hakemaan ja se saatiin. Ja saatiin vauhdikas kisa lumileirin päätteeksi. Ihan hyvillä mielin tässä voi jatkaa kotiin ja kohti Rukaa, kommentoi Niskanen Hiihtoliiton tiedotteessa.

Toiseksi naisten kisassa tuli ampumahiihtäjä Mari Eder, joka jäi Niskasesta noin parikymmentä sekuntia. Kolmas oli Anni Alakoski.

– Eilen oli kauden eka pertsan sprintti, niin tunsi kyllä tänään jäsenissä, oli sen verran paikat kipeänä eilisestä. Siihen nähden oli ihan hyvä hiihto, ja yritin koko ajan pitää sellasta tasasta kovaa vauhtia, arvioi Alakoski.

Eder veti huumorilinjalla Viaplayn haastattelussa.

– Ennen lähtöä oli vähän paskat housussa, mutta kovilla jätkillä on aina vähän paskaa housuissa, naureskeli Eder Viaplayllä.

Mäki peittosi miehissä Lauri Lepistön kymmenellä sekunnilla. Kolmas oli Juuso Tossavainen.

– Tänään oli hyvä kisa, aika hallittu. Nopee keli, niinkin nopea, että vähän tuota käpyäkin kävin keräilemässä matkan varrella. Aika jäinen latu paikoitellen, ja vähän selkää veti jumiin. Kaikkiaan ihan mukava kisa ja hyvä onnistuminen tähän väliin, Mäki kommentoi Hiihtoliiton tiedotteella.