Mäkihyppylegenda Janne Ahonen on kommentoinut Ylellä paljon lajipiireissä viime vuosina puhuttanutta asiaa, mäkipukujen mittausta.

Kansainvälisellä hiihtoliitolla FIS:llä on tarkat säännöt pukujen koon suhteen. Noihin sääntöihin tehtiin muutoksia myös tämän kauden alla. Uudet muutokset koskevat esimerkiksi vyötärönaluetta, kertoo Yle.

Janne Ahosen mielestä säännöissä ei ole itsessään mitään suurta ongelmaa. Niiden valvonta on vain ongelmallista. Ahonen kaipaa toimintaan linjakkuutta.

– Mitat otetaan mittanauhalla, ja toisella mitta vähän vinossa. Siitä tulee sentin parin ero helposti ja taas on urheilija ongelmissa, vaikka puku ei olisikaan liian iso, avasi Ahonen Ylelle.

Joidenkin urheilijoiden on väitetty vedättävän mittaajia laittamalla erilaista tavaraa jalkoväliin mittaustilanteen ajaksi. Ahosen mukaan tuosta ongelmasta olisi helppo päästä eroon.

– Miksi ei tässä kohtaa voisi olla lääkäri katsomassa, mitä siellä housujen sisällä on. Ei urheilija kainostele dopingtestiin menemistäkään, niin ei sen pitäisi olla ongelma, linjasi Ahonen Ylelle.

Tästä Ylen juttu, jossa enemmän aiheesta.