Johannes Kläbo piti suorastaan pilkkanaan muita viikonloppuna Rukalla voittaen kaikki kolme maailmancupin hiihtokisaa miehissä. Norjalaislegenda Petter Northug oli ainakin täysin myyty miehen kilpakumppanien ohella.

Olympiakultaa ja MM-kultaa itsekin voittanut Erik Valnes oli ihmeissään. Hän hämmästeli Kläbon menoa VG-lehdelle.

– Nyt hän on maailman paras hiihtäjä. Hän on tasolla, jota ei voi saavuttaa. Se mitä hän teki sprintissä osoittaa, että hän päässyt aiempien vuosien tasolla. Ei hänelle löydy vastustajaa, myönsi Valnes.

Northug kuittasi Valnesin puheet ja löi vielä pöytään isommat panokset. Hän esitti järisyttävän väitteen Kläbon tulevasta kaudesta.

– Tässä tilanteessa, kun venäläiset ovat kilpailukiellossa ja Kläbo on tässä iskussa, pystyy hän tyhjentämään pöydän Planicassa. Voittamaan kaiken MM-kisoissa, kuusi kultaa! Se on mahdollista. Hän tietää sen itsekin. Voin luvata, että tuollaiset ajatukset kiehtovat Johannesta, latasi Northug Norjan TV 2:lle.

– Hehe, Petter voi sanoa, mitä hän haluaa. MM-kisoihin on pitkä matka. Puhuiko hän kuudesta MM-kullasta? hämmästeli Kläbo.

Northug palasi vielä myöhemmin aiheeseen. Hän ei ottanut jalkaa kaasulta.

– Kläbo näyttää kauden alun perusteella vahvemmalta kuin aiemmin. Pelkkä mahdollisuus (kuuteen MM-kultaan) kertoo kaiken Kläbon potentiaalista. Hänellä on niin paljon vahvuuksia. Hän on hyvä sprinteissä ja hänellä on kova kestävyys. Ilman (Aleksandr) Bolshunovia, kuka voittaa Kläbon? Tällä hetkellä kaikki on hänen kontrollissaan, myös takareisivamma.