Therese Johaug palasi Hele historien -elämäkertakirjassaan myös vuoden 2019 MM-kisojen 30 kilometrin (v) kilpailun tapahtumiin. Johaug paljasti teoksessa joutuneensa antamaan rajua palautetta ruotsalaishiihtäjälle.

Yhteislähtökisassa takana ollut Ebba Andersson osui nimittäin monta kertaa Johaugin sauvoihin. Norjalaistähti poltti päreensä.

– Minun oli käännyttävä monta kertaa ja läksytettävä ”miksi vi**ssa astut sauvojeni päälle”, kerrotaan kirjassa.

Johaugin mukaan asia ei jäänyt siihen. Sama ongelma toistui myös myöhemmin. Erityistä kritiikkiä saavat ruotsalaishiihtäjät.

– Tämän tyyppinen käytös on ollut esillä paljon viime kausina. Jotkut ruotsalaiset ovat tuon listan pahimpia nimiä, linjasi Johaug.

Uransa viime kauteen päättänyt Johaug ei usko, että ruotsalaiset tekevät asian tahallaan. Hän palasi asiaan vielä Expressenin haastattelussa.

– On hyvin tunnettu naisisissa, että heillä on tapana astua suksien ja sauvojen päälle. En usko heidän tekevän sitä tahallaan. Kyse on luultavasti liiasta innokkuudesta, sanoi Johaug ja vahvisti puhuvansa Anderssonista ja Frida Karlssonista.

Ebba Andersson vastasi kirjaväitteisiin Expressenissä. Anderssonin mukaan hän ei muista kyseisen MM-hiihdon tapahtumia noin tarkasti.

– Olisi ehkä ollut hyvä lähettää minulle kopio kirjasta, jotta olisin voinut tarkistaa hänen kirjoituksensa. En muista tuota. Theresellä on luultavasti minua parempi muisti asian suhteen.

Anderssonin temput eivät Johaugia paljon hidastaneet. Hän suksi MM-kultaa 30 kilometrin kisassa Seefeldissä.