Maastohiihdon kansainvälinen kisakausi on jo ovella. Suomen joukkueen suhteen odotukset ovat korkealla. Iivo Niskanen, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski ovat paperilla edelleen kovin kolmikko.

Pelkkää hyvää ei ole kuulunut. Esimerkiksi Ristomatti Hakola, Joni Mäki ja Vilma Nissinen ovat kärsineet terveysmurheista uuden kauden alla. Mäki oli tosin vedossa jo lokakuussa Val Senalesin jäätikköleirillä.

Hiihdon naisten A-maajoukkueeseen kuuluvat Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski. Miesten joukkueen muodostavat Ville Ahonen, Juuso Haarala, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Lauri Mannila, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Arsi Ruuskanen, Verneri Suhonen, Markus Vuorela ja Lauri Vuorinen.

Yksi noista saattaa olla melkoinen jokerikortti. Ilta-Sanomat kertoi nimittäin tiedustelleensa lokakuussa Suomen maajoukkueen hiihtäjiltä, kenestä voidaan odottaa kauden suomalaisyllättäjää. Yksi mies oli nousi esiin: Arsi Ruuskanen.

– Arsi päsäyttää kovaa, Perttu Hyvärinen linjasi Ilta-Sanomille.

– En tiedä, tuleeko varsinaista yllätystä, mutta hän on ehdottomasti valmis ottamaan seuraavan stepin, kommentoi puolestaan Iivo Niskanen Ilta-Sanomille.

Ruuskanen voitti helmikuussa MM-kultaa alle 23-vuotiaiden 15 kilometrin (p) matkalla.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.