Rukalla maailmancupin hiihdot päättyivät sunnuntaina 20 kilometrin takaa-ajokisoilla. Asia ei miellyttänyt monia hiihtäjiä.

Suomalaishiihtäjät hämmästelivät kisan päätyttyä, miksi sunnuntaina piti suksia takaa-ajo. Monet olisivat toivoneet väliaikalähtöä.

Etenkin naisten kisasta tuli sunnuntaina todella karu näytelmä. Ruotsalaistähdet Frida Karlsson ja Ebba Andersson menivät menojaan jo varhaisessa vaiheessa. Jännitys katosi siis ennen aikojaan.

Krista Pärmäkoski ei epäröinyt sanoa omaa mielipidettään aiheesta. Hän teki Iltalehdelle selväksi, että väliaikalähtö olisi muuttanut kaiken.

– Jos oltaisiin kilpailtu 20 kilometriä väliaikalähdöllä, tulokset olisivat olleet ihan erilaiset, paalutti Pärmäkoski Iltalehdelle.

Kisassa yhdeksänneksi taistellut Pärmäkoski muistutti, että takaa-ajossa pitkä lasku toi porukkaa yhteen. Eroja ei ollut helppo tehdä.

Kerttu Niskanen oli 12:s Rukan kisassa. Hän oli samoilla linjoilla Pärmäkosken kanssa.

– Takaa-ajorata on erikoinen. Mennään tosi jyrkkää ylöspäin, mutta sitten on pitkät laskut. Itse toivoisi, että hiihdettäisiin syke korkeammalla eikä tarvitsisi kyykkyyn mennä. Sprintterit pysyivät mukana, vaikka matka jatkui. He pystyvät vetämään jyrkät kovaa ja palautuvat alamäkeen, Niskanen sanoi Iltalehdelle.

Tästä Iltalehden juttu.